​​​​​​Wat mag het
schoorsteenvegen kosten?


Tarieven rookkanaal inspecteren en reinigen
Nieuwe klanten vragen vaak: wat gaat het schoorsteenvegen kosten? En: wat zijn de tarieven voor rookkanaal-inspectie of het installeren van een nieuwe schoorsteenpijp? Als familiebedrijf willen we graag helderheid scheppen over onze tarieven, maar er zijn simpelweg te veel variabelen om één vast tarief voor schoorsteenvegen of prijs voor rookkanaal-inspectie af te geven.

Kosten en omstandigheden

Wij hebben een hekel aan het woord 'voorrijkosten', maar we kunnen een schoorsteen ergens in Bilthoven of Blaricum natuurlijk niet voor dezelfde prijs vegen als een schoorsteen bij ons om de hoek in Barneveld. We proberen de werkzaamheden wel geografisch slim in te plannen om de verplaatsingskosten te drukken, maar bij werkzaamheden verder buiten Barneveld is een kilometervergoeding onvermijdelijk.

Kosten schoorsteenwerk op basis van offerte voorafOf het nu gaat om schoorsteenvegen, schoorsteen-inspectie of rookkanaal-installatie, de kosten krijgt u altijd vooraf te weten. Wij nemen eventueel aanvullend contact met u op zodat we na overleg een heldere offerte kunnen maken, waar alles bij inbegrepen is. Voordat we eventueel meerwerk verrichten, zullen we dit eerst uitgebreid met u bespreken, inclusief de kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan. Meer weten over onze schoorsteenveegtarieven of de kosten voor rookkanaalinspectie? Neem contact op!

Kosten aanvullende werkzaamhedenNaast extra kosten voor de verplaatsing berekenen we ook een extra bedrag voor aanvullende werkzaamheden. Zo kunnen we tegelijk met het schoorsteenvegen ook uw kachel* of open haard grondig intern reinigen. Dat betekent verwijderen van roetaanslag en zogenaamde 'stookstenen' aanwas in de kachelwanden en het volledig schoonzuigen van alle roosters. Dit kost - in combinatie met het schoorsteenvegen - €25,- extra. Het vegen zelf gebeurt van onderaf.

​​​​​​​Wilt u ook dat we het dak op klimmen om van bovenaf te kijken of alles in orde is en eeneventuele roetkap reinigen of plaatsen, dan betaalt u hiervoor aanvullend €35,- plus materiaalkosten. In dat geval horen wij dit graag vooraf, en zullen we u vragen ons wat foto's van de situatie te mailen, zodat we ons goed kunnen voorbereiden. Bij inspectie en reiniging van schoorstenen op rieten daken kunnen we eventueel een beroep doen op onze collega's van een professioneel rietdekkersbedrijf.
​​​​​​​

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Telefoon: 0342 414 159​​​​