Familie De Jong,
aangenaam

Schoorsteenveegbedrijf
​​​​​​​en hecht gezin

Familiebedrijf

Schoorsteenveegbedrijf De Jong is een echt familiebedrijf, in 2005 gestart door Kees en Linda de Jong. Kees is de technisch specialist, verantwoordelijk voor professionele schoorsteeninspecties en de installatie van nieuwe rookkanalen. Linda zorgt voor alles wat met de klantcontacten te maken heeft; telefoonbeantwoording, het regelen van afspraken, facturatie, administratie. Kees junior (of 'Kleine Kees') heeft zijn vader vaak tijdens vakanties geholpen, maar besloot op een gegeven moment ook in dienst te komen. Hij heeft zich gespecialiseerd in het schoorsteenvegen.

Linda de Jong:
het onzichtbare werk

"Als klanten bellen of mailen, ben ik de eerste contactpersoon. De meesten ken ik natuurlijk wel, want een schoorsteen vegen, dat moet toch wel eens per jaar. Ik maak de planning voor de mannen, maak offertes en regel de facturatie. Met name de planning zal binnenkort makkelijker worden, want de planningssoftware wordt steeds slimmer en straks kunnen klanten zelf op de site een tijdstip kiezen waarop ze thuis kunnen zijn voor Kees of Kees junior. Die software is heel slim, en groepeert zelfs mensen op geografische locatie, zodat we niet twee afspraken achter elkaar hebben met 30 kilometer er tussen. Bovendien gaan we werken met verschillende tarieven voor de zomer en de winter. Zo proberen we het werk een beetje te spreiden, om te voorkomen dat we in het najaar 24 uur per dag moeten werken terwijl we in de lente met onze duimen zitten draaien."

Kees senior: het begon met een schoorsteenbrandje
"Als schooljongen werkte ik al af en toe voor een schoorsteenveger in IJmuiden. Dan moest ik het dak op met een borstel aan een touw, terwijl hij beneden bleef staan. En als we dan vijftien gulden afrekenden, kreeg ik er drie. Na mijn school heb ik allerlei andere dingen gedaan, maar in 2005 hadden we thuis een klein schoorsteenbrandje. Toen ben ik gaan onderzoeken hoe dat kwam. En tja, je wilt toch een keer voor jezelf beginnen. Ik ging hier in Barneveld de straten door met folders, en op een gegeven moment was er ook een haardenleverancier die mensen naar me ging verwijzen. Als je vervolgens netjes werk levert, dan blijven die klanten gewoon elk jaar bellen. Dus elke nieuwe klant is ook meteen een vaste klant. Nu is ook mijn zoon bij ons komen werken, dus daarmee wordt het alleen maar mooier."

Kees junior: Een eigen
busje en gáán

"Ik ben geen schoolmens en ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde gaan doen. Ja, iets technisch, dus ik ben eerst autotechniek gaan doen. Op zaterdag ging ik altijd met mijn pa mee om te helpen met vegen. Zo heb ik het in de praktijk geleerd. Dat ging heel goed, dus op een gegeven moment zei mijn vader: "Ik heb een Caddy voor je gekocht. Je kunt eigenlijk wel alleen gaan." Zo ben ik voor mezelf begonnen. Alle materialen in mijn busje, en hup, de baan op. In het begin heb ik wel veel met mijn vader gebeld voor tips in bijzonderse situaties. Maar inmiddels begint hij mij te bellen! Op dit moment verhuur ik me als ZZP'er. Maar het bedrijf blijft zich vernieuwen, onder meer met deze website en een plansysteem. Het mooiste van mijn werk vind ik het contact met de klanten. Daar zitten mensen bij waar ik al tien jaar over de vloer kom. En ik ben pas 23!"

Kunnen we ook met u samenwerken?
Het mag duidelijk zijn... bij Schoorsteenveegbedrijf De Jong werken we met veel plezier samen aan schone, veilige en goed werkende rookkanalen. Met een open oor voor de klant, en sterk gericht op goed persoonlijk contact. Het gaat om wederzijds vertrouwen en een positieve samenwerking. Serieus, maar met altijd ruimte voor een kwinkslag!