Welkom
Reiniging
Inspectie
Schoorsteenbrand
Veelgestelde vragen
Contact
open.jpg
Gastenboek
Fotos
Camera inspectie

Eén van de modernste technieken op het vlak van schoorsteeninspectie, is het gebruik van een speciale schoorsteencamera. Zo kunnen mogelijke problemen en obstakels aan de binnenzijde van een schoorsteenkanaal ontdekt worden.


Wij begeleiden de camera van onder naar boven. Op deze wijze wordt het hele kanaal onderzocht en kan een exacte diagnose gesteld worden. Het voordeel hiervan is dat zonder hak- en breekwerk knelpunten, verstoppingen, asbest, etc. kunnen worden opgespoord, tevens kan de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekeken worden.

Bij het in gebruik nemen van een schoorsteenkanaal, waarvan u de geschiedenis niet kent, is het ook aan te raden deze van te voren na te laten kijken. Zo voorkomt u verrassingen zoals bijvoorbeeld scheurvorming of slechte voegen, deze kunnen weer leiden tot allerlei problemen.

Jammer genoeg komen er jaarlijks nog vele schoorsteenbranden voor. De oorzaken zijn vooral achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen, of het stoken van een verkeerde brandstof. Bij een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden. De hoge temperaturen kunnen oplopen tot 700 ° C.
Uw schoorsteenkanaal kan behoorlijk aangetast worden. Het gevolg is onder andere scheuren. In de meeste gevallen werkt de brandweer met zwaar geschut om het vuur te doven. Het is dan ook zeer aan te raden na een schoorsteenbrand uw schoorsteen na te vegen en een camera inspectie uit te laten voeren.

Afhankelijk van de gebruikte inspectie methode en de resultaten van deze inspectie kunnen wij u een passend advies geven over de verdere oplossingen.

 

 

www.rookkanaalinspectie.nl | www.schoorsteenveegbedrijfdejong.nl | www.schoorsteenvegerbarneveld.nl