Welkom
Reiniging
Inspectie
Schoorsteenbrand
Veelgestelde vragen
Contact
Untitled.jpg
Gastenboek
Fotos
Schoorsteen reiniging

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag die creosoot genoemd wordt. Bij een temperatuur van ongeveer 500 graden (al snel bereikt wanneer u de kachel stookt) vliegt deze laag in brand en is de schoorsteenbrand een feit.

 

De mate van aanslag wordt mede bepaald door uw stookgedrag, smoort u uw kachel teveel of stookt u met nat hout dan ontstaat hierdoor een onvolledige verbranding, waarbij extra afvalstoffen vrijkomen. Daardoor kan de schoorsteen ook verstopt raken. Er is dan weinig tot geen "trek". Verbrandingsgassen slaan terug de kamer in, waardoor er gevaar ontstaat voor koolmonoxidevergiftiging, regelmatig de schoorsteenvegen is daarom belangrijk.

 

Bij ons staat de kwaliteit hoog in het vaandel, werken uiterst nauwkeurig en laten de boel keurig achter. Natuurlijk gebruiken wij de beste materialen om het hoogste kwaliteitsniveau aan u te kunnen leveren.

 

ONS ADVIES: laat uw schoorsteenkanaal 1 a 2 keer per jaar zorgvuldig door ons vegen.

 

www.rookkanaalinspectie.nl | www.schoorsteenveegbedrijfdejong.nl | www.schoorsteenvegerbarneveld.nl